Kinderdagverblijf

Wij zijn een kleinschalig agrarisch kinderdagverblijf met één verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het kinderdagverblijf is sinds april 2012 gevestigd tussen Oostelbeers en Oirschot aan de rand van de bossen.

Het kinderdagverblijf is een onderdeel van zorgboerderij Wilton’s Hof die in 2010 is opgezet, waar ouderen met een zorgbehoefte dagbesteding vinden.

De reden dat wij voor deze combinatie gekozen hebben is het feit dat de kinderen en ouderen elkaar stimuleren in de dagelijkse activiteiten en in hun ontwikkeling. Hierdoor wordt de onderlinge communicatie versterkt en de mobiliteit vergroot.

In de groep bevindt zich de commode, keuken en kinder wc. De slaapkamer zit vast aan de groepsruimte. Naast de slaapkamer hebben we buiten 2 dubbele buitenbedjes. Hierin kunnen kinderen, die dit prettig vinden heerlijk buiten slapen. De bedjes staan beschut onder een afdak. Buiten zijn dus in totaal 4 extra slaapplekken beschikbaar.

Er is een ruime buitenruimte met verschillende speelaangelegenheden zoals bijv. een zandbak, “omgevallen boom” een heuveltje, wilgenhutje, zintuigenbakken. In de buitenruimte leven ook minikippen en konijnen.

Wij zijn een kinderdagverblijf met een groen randje. Dat wil zeggen: elke dag naar buiten, helpen bij de verzorging van het tuintje en de dieren, en mogen helpen bij het oogsten. Een kind mag (buiten) meedoen met activiteiten, maar hoeft dat niet.

De natuur en natuurlijke elementen spelen bij de ontwikkeling van het kind een belangrijke rol, omdat het een divers aanbod van ontwikkelingsstimulansen biedt.

Het kinderdagverblijf grenst aan de stal en weide, waar een aantal koeien en paardje rondlopen. Kinderen kunnen vanaf de groepsruimte via een raam in de zorgboerderij of in de stal kijken. Tevens is er op de stal ook de mogelijkheid om te spelen. Op stal is een hok voor de koeien en het paardje, die vrij in en uit lopen naar de wei. In de stal is er speciaal een deel voor de kinderen afgezet waar ze kunnen spelen, als het vanwege de weersomstandigheden het buiten niet toelaat. Ze kunnen daar klimmen op hooi en stro en kunnen de dieren voeren.

Kinderdagverbijf Wilton’s Hof is aangesloten bij de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK).

Graag laten wij u de sfeer laten proeven tijdens een rondleiding en willen wij u een beeld geven over ons kinderdagverblijf, zodat u een gedegen keuze kunt maken om uw kindje bij ons kinderdagverblijf aan te melden.